Lena Olin har landat en ny stor internationell filmroll. Arkivbild.
Lena Olin har landat en ny stor internationell filmroll. Arkivbild. - Foto: TT

Lena Olin i romantisk Hollywoodkomedi

Tillsammans med Marisa Tomei, Camila Mendes och Archie Renaux ska vår svenska Hollywoodstjärna Lena Olin spela huvudrollen i en ny romantisk komedi, skriver Deadline.


"Upgraded" utspelar sig både i London och New York och handlar om konstpraktikanten Ana (Mendes) som bjuds på en sista minuten-jobbresa till London av sin skräckinjagande chef Claire Dupree (Tomei).

På planet möter hon den stilige William (Renaux) och Olin axlar rollen som Catherine Laroche, en karismatisk och inflytelserik konstsäljare – och mamma till Anas kärleksintresse.

Filmen regisseras av Carlson Young.

— Vi är så glada över att Marisa och Lena ansluter sig till ensemblen. De är båda enormt begåvade och ikoniska och vi ser fram emot att få arbeta med dem i det här projektet, säger en talesperson för produktionsbolaget Gulfstream Pictures.

Lena Olin kan just nu ses i Amazon Prime-serien "Hunters" med bland andra Al Pacino i rollistan. Det våldsamma konspirationsdramat har precis fått grönt ljus för en andra säsong.

Den 18 november har filmen "Hilma" om konstnären Hilma af Klints liv premiär. För regin står maken Lasse Hallström och i rolslen som af Klint i olika åldrar syns Lena Olin och parets dotter Tora Hallström.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!