Takeoff (till höger) tillsammans med resten av Migos. Arkivbild.
Takeoff (till höger) tillsammans med resten av Migos. Arkivbild. - Foto: TT

Rapstjärna skjuten till döds i bowlinghall

Den amerikanske rapparen Takeoff från gruppen Migos är död, skriver flera amerikanska medier.Han sköts till döds inne på en bowlinghall i Houston, Texas,


Enligt nöjessajten TMZ sköts Takeoff till döds sent på natten när han spelat tärning tillsammans med sin bandkollega och morbror Quavo på en privat fest i bowlinghallen. Bråk ska ha brutit ut och någon öppnade eld. Rapstjärnan dödförklarades på platsen, enligt medierna. Ingen officiell bekräftelse har publicerats.

Omkring 50 personer ska ha funnits på platsen.

Migos bildades 2008 i Atlanta, först under namnet Polo Club, av de tre rapparna Quavo, Offset och Takeoff, som alla är släkt med varandra. De har bland annat samarbetat med hiphopstjärnor som Lil Uzi Vert, Nicki Minaj och Drake och hade flera internationella hits, bland annat "Bad and boujee", "Versace" och "Walk It talk it".

Under Golden globe-galan 2017 såg rapparen Donald Glover, eller Childish Gambino, till att Migos "Bad and Boujee" blev en internationell superhit genom att höja låten till skyarna.

— Jag tycker att Migos är vår tids Beatles. Den där låten, "Bad and boujee" är helt grym, sade han.

Två månader efter att den släppts toppade den listorna i USA. Takeoff var dock inte med på låten. Han hade helt enkelt inte varit tillgänglig under inspelningen, förklarade han. Superproducenter som Kanye West and Pharrell Williams var inblandade i albumet därefter, "Culture II". Även det nådde högst på listorna i USA.

Migos splittrades enligt BBC tidigare i år, men Takeoff och Quavo fortsatte som duo och gav nyligen ut sin nya singel "Messy".

Kirshnik Khari Ball, som Takeoff egentligen hette, blev 28 år.

TT
/
/
/
/
USA
Senaste nytt

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

1 timme sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.

De kan få Kasper Salin-priset

1 timme sedan
Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

2 timmar sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

3 timmar sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

3 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.