Stockholm

Rättegången mot Weinstein har nått halvtid – 44 vittnen har hörts

Harvey Weinstein. Arkivbild från den 4 oktober.
Harvey Weinstein. Arkivbild från den 4 oktober. Foto: TT

Efter närmare fyra veckor och utsagor från 44 vittnen har åklagarna avslutat sina pläderingar i rättegången mot Harvey Weinstein, rapporterar Sky News. Nu väntar en veckas paus innan försvaret tar vid i slutet av månaden.


Läs mer

Åtalet mot den 70-årige tidigare filmmogulen och redan dömde sexbrottslingen, Harvey Weinstein,  omfattade från början elva fall av sexuella övergrepp. Fyra av fallen har sedan dragits tillbaka sedan en av kvinnorna uteblev från vittnesförhöret.

Rättegången sker i Los Angeles 

Rättegången sker i Weinsteins gamla hemstad Los Angeles och den inleddes nästan på dagen fem år efter avslöjandena som avslutade Weinsteins karriär och blev startskottet för hela metoo-rörelsen.

Några av kvinnorna har vittnat anonymt, bland dem en kvinna som anklagar Harvey Weinstein för att ha beställt en massage av henne på ett hotell i Beverly Hills i maj 2010. Efteråt förföljde han henne och onanerade framför henne i ett badrum.

Harvey Weinstein nekar till anklagelserna 

Weinstein nekar till anklagelserna och påstår att alla sexuella kontakter har skett med samtycke från kvinnornas sida. Hans advokater säger att anklagelserna ligger långt tillbaka i tiden och att de varken går att styrka med riktiga bevis eller trovärdiga vittnen.

Weinstein avtjänar redan ett straff från en annan rättegång i New York sedan 2020, då han dömdes till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor.


Förhandlingarna mot Weinstein återupptas 28 november, då försvaret inleder förhör av sina vittnen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.