Matt Damon, Ben Affleck och Ridley Scott vid premiären av filmen 'The last duel' under filmfestivalen i Venedig i fjol.
Matt Damon, Ben Affleck och Ridley Scott vid premiären av filmen 'The last duel' under filmfestivalen i Venedig i fjol. - Foto: TT

Affleck och Damon startar produktionsbolag

Ben Affleck och Matt Damon meddelade på söndagen att de planerar att starta ett oberoende produktionsbolag vid namn Artists' Equity, skriver New York Times.


Affleck kommer att vara vd för bolaget, medan Damon blir konstnärlig ledare. Till finansieringen ska de ha fått minst 100 miljoner dollar från det amerikanska investmentbolaget RedBird Capital Partners, men de ska också ha gått in med eget kapital.

För att locka till sig de bästa i filmbranschen är tanken att bolaget ska ge en del av vinsten till sina medarbetare. Och då inte bara till skådespelare, regissörer och manusförfattare, utan även till filmfotografer, klippare, kostymörer och andra bakom kameran som enligt Affleck är underbetalda i en era där strömningstjänsterna dominerar.

Affleck beskriver satsningen som "nästa steg i karriären under lång tid framöver", medan Matt Damon ska ha förbundit sig att spela i ett antal filmer.

De två skådespelarna har ett långt förflutet ihop. 1997 skrev duon och spelade tillsammans i "Good Will Hunting", som gav dem en Oscar för bästa originalmanus. De medverkade också i Ridley Scotts "The last duel" från i fjol.

I april blev det dessutom känt att Affleck, som tidigare har regisserat filmer som "Argo" och "Gone baby gone", ska regissera ett sportdrama för Amazon Studios med Matt Damon i huvudrollen.

TT
/
/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!