Stockholm

Dansens hus flyttar till andra scener

Bild från norska koreografen Elle Sofe Saras ”Vástádus eana/The Answer is land”. Pressbild.
Bild från norska koreografen Elle Sofe Saras ”Vástádus eana/The Answer is land”. Pressbild. Foto: TT

Från nästa år kommer alla framträdanden från Dansens hus att ske på andra scener runt om i Stockholm. Anledningen är en stor renovering av lokalerna vid Norra Bantorget.


Vid årsskiftet drar renoveringen av Dansens hus i gång.

"Vi längtar till vår återflytt 2024 i nya, moderniserade lokaler, men under tiden, kommer vi se till att presentera och skapa både internationell och svenskbaserad samtida danskonst så mycket det bara är möjligt – på, för oss, nya spännande platser runt om i stan", säger Johannes Öhman, teaterchef Dansens hus, i ett pressmeddelande.

Danskonsten flyttas under tiden i första hand till Elverket på Östermalm, men även till Folkets hus i Årsta, Bonniers konsthall och Hallen i Farsta.

Förutom nya spelplatser innehåller vårprogrammet många urpremiärer. Av totalt 17 gästspel uppförs 12 för första gången.

Bland programpunkterna på Elverket märks en comebackföreställning av koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén, dansgruppen Unruly Gangs dancehall-doftande "Rule" och Elle Sofe Saras verk ”Vástádus eana/The answer is land”.

På Hallen uppförs bland annat Tilman O´Donnells ”Etudes I & II", Sindri Runuddes barnföreställning "Sälskap" och Sidney Leonis Nijinskyporträtt "Fly".

Dansens hus flyttar tillbaka till Norra Bantorget hösten 2024.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.