Bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson sökte kärleken i 'Bonde söker fru'.
Bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson sökte kärleken i 'Bonde söker fru'. - Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru

Så gick det efter Bonde söker fru 2022: "Upprörd och besviken"

Tre av bönderna i årets "Bonde söker fru" hade ingen tur med kärleken.Men får- och skogsbonden Elin Sandblom kammade hem en man till gården i Sandhult.


Fakta: Bonde söker fru 2022

I årets upplaga av "Bonde söker fru" deltar bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson.

Programledare är Linda Lindorff.

Programmet sänds i två säsonger med totalt 27 avsnitt.

"Bonde söker fru" har sänts sedan 2006.

Ett brustet hjärta och en dumpning av stora mått. Det har årets säsong av "Bonde söker fru" bjudit på för böndernas del.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Bonde söker fru 2022.  

Så gick det för Jon-Krista efter Bonde söker fru

Renskötaren Jon-Krista Jonsson i västerbottniska Tavelsjö fick flera brevskrivare att kära ner sig i honom. Omdömen som "definitionen av en bra man" gjorde det svårt att välja. Tårögd valde han till slut Ida Öbro, men hem till gården flyttade hon i slutänden inte.

— Vi dejtar inte längre. Så är det. Livet kom emellan, mycket förändrades och jag tog ett steg tillbaka, säger Jon-Krista Jonsson när produktionen följer upp hur det gick efter inspelningen.

En som blev rejält dumpad är australiske spannmålsbonden Matthew Haggerty. Knappt hade han tagit in informationen att tio svenska tjejer skulle bo på hans gård förrän de en efter en valde att lämna honom.

— Jag var upprörd, besviken och chockad. Jag trodde att det åtminstone ett tag fanns något där, säger han i programmet.

Anledningen till att de lämnade honom tror han beror på att han var alltför diplomatisk och "kompisaktig".

Henrik Kullander om Bonde söker fru 2022: "Väldigt tufft"

Att kärleken är komplex har växtodlingsbonden från halländska Gällared, Henrik Kullander, fått erfara. Stolt över att ha vågat ge sig in i äventyret, lämnar han det med mycket tårar längs vägen.

— Kärleken är otroligt komplex, men alla andra klarar av det. Det borde gå för mig med, men inte den här gången.

Han tyckte att det var något med brevskrivaren Hanna Josefsson. Efter sommaren träffades de igen och han blev mer övertygad. Men under andra dejten släppte hon vad han kallar en bomb.

— Jag märkte att det var något som inte stämde. Då släppte hon bomben att hon inte ville ses. Hon kände att gnistan inte fanns där för hennes del.

— Det tog mig på sängen. Det var väldigt tufft då och det har varit tufft sedan dess, säger bonden.

Slutet gott för Elin och Christian i Bonde söker fru

Den här sommaren var det många brevskrivare som föll för bonden Elin Sandblom. Flera hoppades att det skulle leda till något. Valet stod mellan Filip Edvinsson och Christian Sandberg men det var till Christian Sandberg hon sade:

— Jag tänkte fråga dig om du kan vänta med att packa din väska.

— Det här känns helt rätt, det är den rätta känslan, säger Christian Sandberg.

Sedan dess har de knappt varit isär. De ser en framtid ihop med giftermål och familj, berättar de i programmet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...