Rickard Sjöberg ställer upp i årets 'Let's dance'. Arkivbild.
Rickard Sjöberg ställer upp i årets 'Let's dance'. Arkivbild. - Foto: TT

Rickard Sjöberg tävlar i Let's dance: "Vad är det värsta som kan hända?"

Rickard Sjöberg håller sig oftast långt borta från dansgolvet. Men när han fick frågan om att ställa upp i "Let's dance" tackade han för kanske första gången ja till en dans.


Fakta: Klara för "Let's dance"

Tone Sekelius

Charlotte Kalla

Rickard Sjöberg

När han fått frågan flera gånger tidigare om att ställa upp i TV4:s flaggskepp "Let's Dance"' har Rickard Sjöberg, som leder "Postkodmiljonären" i samma kanal, alltid tackat nej.

— Tidigare har jag inte varit intresserad. Jag har framgångsrikt och konsekvent hållit mig borta från dansgolv eftersom jag inte känner mig bekväm där. Jag känner mig stor, otymplig och i vägen.

Även om han kanske egentligen är en naturbegåvning, så är Rickard Sjöberg minst sagt inte kort. Läs om hur lång han är här!

Drömbild

Det var Rickard Sjöbergs fru som till sist fick honom att våga ta steget, berättar han.

— Hon sade "Rickard, du har skrivit en bok som heter 'Våga vara modig'. Då kan man inte tacka nej till det här utan det är bara att tacka ja".

Nu ser han framför sig hur han svävar runt på dansgolvet i perfekt synkronisering med sin partner. En bild som förmodligen är långt från sanningen.

— Jag har en drömbild av mig själv där jag bara råkar vara en naturbegåvning, men det är jag nog inte om jag ska vara ärlig. Det jag kan lova är att jag ska göra mitt yttersta och försöka att bli så duktig som möjligt på att dansa. Det känns jättelyxigt att få ett proffs till danspartner och betyg från en proffsjury.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur mycket Rickard Sjöberg tjänar, läs om hans väldigt trevliga lön här!

"Finns en rädsla"

Även den övriga familjen har varit stöttande i beslutet att ställa upp i programmet.

— Jag frågade barnen, eftersom jag inte vill att de ska skämmas för mig. Men de blev bara entusiastiska, jag vet inte hur jag har uppfostrat dem egentligen.

TT: Är du själv rädd för att skämma ut dig?

— Det finns en rädsla absolut, men då tänker jag "Vad är det värsta som kan hända?". Om jag faller pladask kommer det inte öppna sig en avgrund och där står hela världen och spottar på mig. Solen går upp nästa dag också.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!