Stockholm

Städgurun Marie Kondo har slutat städa: "Gett upp"

Städgurun Marie Kondo har slutat städa: "Gett upp"
Japanska städexpert Marie Kondo har fått nya prioriteringar i livet. Foto: Andy Kropa/TT & Seth Wenig/TT

Även en guru kan tänka om. Nu meddelar den japanska livsstilsprofilen Marie Kondo att städning inte längre ligger överst på prioriteringslistan och att hon numera har det "stökigt" hemma.


Marie Kondo blev ett internationellt fenomen 2019 tack vare sin städfilosofi som gick ut på att röja, rensa och därmed ta kontroll över sitt liv. Hon utnämndes till en av världens mest inflytelserika personer det året och fick en egen Netflix-serie, "Tidying up", där hon hjälpte människor att få ordning på sina röriga hem och återställa lugnet och glädjen.

Maria Kondo: "Mitt hem är stökigt"

2021 kom ytterligare en serie på Netflix "Sparking joy with Marie Kondo". Och under ett webbinarium för att marknadsföra sin senaste bok släppte städdrottningen bomben att hon nu, efter att ha fött sitt tredje barn, inte längre städar lika mycket, rapporterar Variety.

— Mitt hem är stökigt, men sättet jag tillbringar min tid på är rätt för mig vid den här tidpunkten och i det här stadiet i mitt liv. Fram till nu har jag varit en professionell städare som gjort mitt bästa för att hålla mitt hem snyggt hela tiden. Jag har liksom gett upp den tanken, nu inser jag att det som är viktigt för mig är att njuta av att umgås med mina barn här hemma, säger Marie Kondo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.