Nykomlingarna Fritte Fritzson och Marie Agerhäll möter mästarna Jonatan Unge och Cecilia Düringer i finalen i 'På spåret'.
Nykomlingarna Fritte Fritzson och Marie Agerhäll möter mästarna Jonatan Unge och Cecilia Düringer i finalen i 'På spåret'. - Foto: TT

"Rädd för att förlora" finalen i "På spåret"

Favorittippade Unge och Düringer borde kanske känna sig lugna inför "På spåret"- finalen. Men Jonatan Unge fruktar motståndet. "Jag känner Fritte", säger han.


Fakta om "På spåret"

Grupp 1:

Marie Agerhäll och Fritte Fritzson – i final

Lena Nordlund och Niklas Källner

Ina Lundström och Hanna Hellquist

Grupp 2:

Hasse Aro och Camilla Läckberg

Emma Peters och Christopher Garplind

Cecilia Düringer och Jonatan Unge – i final

Grupp 3:

Jason Diakité och Marcus Samuelsson

Marit Bergman och Karin Bojs

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Finalen sänds den 17 februari 2023 med Kristian Luuk och Fredrik Lindström som programledare.

Källa: SVT

Förra säsongen skåpade Jonatan Unge och Cecilia Düringer ut sina finalmotståndare. Även den här säsongen har duons resa präglats av en rad raka segrar.

— Jag tror inte att vi kommer vinna. För Düringer är en drottning av all kunskap och Unge är också en drottning av all kunskap. Jag tror att de kommer att svara väldigt snabbt, säger Marie Agerhäll till TT.

Men Jonatan Unge är inte säker på vinst. Han fruktar motståndarlaget Fritte Fritzson och Marie Agerhäll, som båda gör sin första säsong.

— Jag känner Fritte. Jag vet ju att han är legendarisk pubquiz-deltagare. Han vann sju år i rad Tröls pubquiz i Malmö. En gemensam vän till oss frågade mig om man kunde satsa pengar för då hade han satsat pengar på att Fritte skulle vinna.

Planen inför På spåret-finalen

Inför finalen har Agerhäll och Fritzson snackat ihop sig.

— Vi har olika strategier för oss. Vi har tittat på vilka grejer som har varit i år och pratat om vad som är sannolikt att dyka upp. Fritte är bra på köttig information på resmål. Jag har pluggat städer i hela världen.

Team Unge/Düringer taktiksnackar däremot aldrig.

— Jag tycker ett, att det inte funkar. Två, att det är töntigt, säger Unge och förklarar att han i princip skulle kunna sova i buren, eller representeras av en urklippt pappersfigur av sig själv.

— Så bra är Cecilia. Jag tror inte hon känner sig så nervös, utan mer vid gott självförtroende.

På spåret-profilerna: "Hatar att förlora"

För honom är det egentligen inte så viktigt att vinna, hävdar han.

— Men jag hatar att förlora och att känna skam över förlusten.

Om sin partner säger han.

— Hon trivs nog mer med att vinna snarare än att förlora.

För Agerhäll är det mest upplevelsen av att vara med som är viktig. Fritzson tror hon är mer av en vinnarskalle.

— Det är en kille som älskar "På spåret". Han har "På spåret"-auran, säger hon.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".