Eurovision Song Contest 2023 anordnas i Liverpool.
Eurovision Song Contest 2023 anordnas i Liverpool. - Foto: Jessica Gow/TT och Jae C. Hong/AP/TT

Eurovision Song Contest 2023 leds av "Game of Thrones"-stjärnan

Eurovision Song Contest 2023 går av stapeln under våren. Nu står det klart att en viss "Game of Thrones"-stjärna är en av de som kommer att programleda tävlingen i Liverpool.


Eurovision Song Contest 2023 närmar sig med stormsteg och tävlingen, som Ukraina gick segrande ur under förra året, kommer att hållas i brittiska Liverpool.

Eurovision Song Contest 2023 – datum och programledare

Hannah Waddingham, känd från bland annat "Game of Thrones" och "Sex education" är en av de som kommer att leda årets Eurovision Song Contest, enligt BBC. Hon får sällskap av den brittiska sångerskan Alesha Dixon och den ukrainska sångerskan Julia Sanina.

Trion leder semifinalerna den 9 och 11 maj och för den stora finalen 13 maj ansluter också skådespelaren Graham Norton.

Hannah Waddingham om att leda ESC: "En stor ära"

Storbritannien anordnar finalen för Ukrainas räkning, som inte kan genomföra arrangemanget på grund av det pågående kriget mot Ryssland.

Hannah Waddingham kallar det en stor ära att få vara programledare för Eurovision.

— Men i år kanske mer än någonsin, det är en så stor ära att stå sida vid sida med Ukraina, ett land som har visat en sådan styrka och enighet, säger hon till BBC.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...