Gröna lund får kritik igen.
Gröna lund får kritik igen. - Foto: Christine Olsson/TT & Arkivbild/TT

Skarp kritik mot Gröna Lund: ”Förstår att man blir upprörd”

Publicerades: 22 Mar, 07:46, Uppdaterades: 22 Mar, 09:38

Gröna Lund får kritik för sommarens artistbokningar. På sociala medier riktas skarp kritik mot nöjesparken eftersom samtliga bokade huvudakter är manliga artister, rapporterar SVT:s "Kulturnyheterna".


På nöjesparkens mindre scen har man i nuläget presenterat fyra kvinnliga artister, men på den stora scenen är samtliga 27 akter manliga.

Kritik mot Gröna Lund

Gröna Lunds informationschef Annika Troselius säger till SVT att man har försökt boka flera kvinnliga artister utan att lyckas och att det varit hård konkurrens mellan bokningarna av kvinnliga turnerande artister.

— Jag förstår att man kanske blir upprörd när man ser hur fördelningen ser ut nu. Men jag vill att man ska vänta, för vi har inte släppt hela vårt konsertschema ännu och vi har många artister kvar, både manliga och kvinnliga, säger hon.

TT
/
/
/
SVT
Relaterat
Senaste nytt

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Skådespelaren Paul Geoffrey död

idag 10:12
Den brittiske skådespelaren Paul Geoffrey, bland annat känd för sin roll som riddaren Percival i kung Arthur-dramat "Excalibur" från 1981, är död. Han avled i sviterna av cancer den 3 juni i Santa Fe i USA, skriver Deadline.

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

idag 08:20
"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24
Basgångarna från högtalarna på Sweden Rocks festivalområde fortsätter att dåna. På fredagskvällen intog legendariska heavy-metalbandet Iron Maiden huvudscenen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.