Per Gessle och Gyllene Tider
Per Gessle och Gyllene Tider gör comeback i år. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Nu avslöjar Per Gessle varför Gyllene Tider återförenas: "Jag får spader"

Gyllene Tider, med Per Gessle i spetsen, gör comeback ännu en gång. Nya singeln släpps den 31 mars – och i slutet av maj, då är det dags för ett nytt album. Nu berättar Per Gessle varför bandet återförenas.


"Chans". Det är titeln på en ny singel från Gyllene Tider som släpps den 31 mars. Singeln är en försmak på det kommande albumet "Hux flux" som släpps den 30 juni.

Per Gessle berättar att de nya poppigare låtarna kom till under den stillsamma akustiska soloturnén han tidigare var ute på. 

– Det är nog lite typiskt för mitt temperament. När jag har spelat för mycket akustiskt får jag spader och vill bara spela powerpop efter ett tag. Och en snabb koll med resten av bandet klargjorde att alla ville omvärdera beslutet att lägga ner, säger Per Gessle i ett pressmeddelande. 

Det som blev startskottet för återföreningen var faktiskt coronapandemin. 

– Jag tror att pandemin ändrade på allt. Efter den längtade alla efter lite trygghet igen och den är ju lättast att hitta hos vänner och familj, så att börja fundera på Gyllene Tider igen var inte så svårt. Vi insåg att vi inte var färdiga än. Och när vi väl hade bestämt oss för att göra en ny turné 2023 satte jag igång att skriva, säger Per Gessle.

Gyllene Tider åker ut på Sverigeturné 2023

Sedan tidigare är det känt att bandet även ger sig ut på en stor Sverigeturné i sommar, med start i Halmstad den 7 juli.

Gyllene Tider bildades i slutet av 1970-talet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar. 

De har återförenats flera gånger, senast 2019. Då firade Gyllene Tider 40 år som band och släppte även studioalbumet "Samma skrot och korn".

Vill du läsa mer om Per Gessle – hans kärleksliv, pengarna och den enorma bilsamlingen? Då kan du klicka här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!