Gwyneth Paltrow under en paus i förhandlingarna i rätten i Park City. I dag förväntas hon själv blir förhörd.
Gwyneth Paltrow under en paus i förhandlingarna i rätten i Park City. I dag förväntas hon själv blir förhörd. - Foto: Jeff Swinger/pool/AP/TT

I dag blir Gwyneth Paltrow förhörd i rätten

Publicerades: 24 Mar, 08:02

I dag är det Gwyneth Paltrows tur i vittnesbåset i rättegången om skidolyckan i Utah för sex år sedan.Filmstjärnan är stämd på miljonbelopp för att ha krockat i backen med en 76-årig man.


Både Gwyneth Paltrow och mannen som anklagar henne för att ha skadat honom väntas bli förhörda i rättegången under fredagen.

Den 76-årige läkaren Terry Sanderson har stämt den berömda filmstjärnan på åtminstone 300 000 dollar, motsvarande 3 miljoner kronor, för att ha kört på honom i backen i den lyxiga skidorten Park City 2016.

Paltrow hävdar tvärtemot att det var Sanderson som orsakade olyckan och har i sin tur stämt honom på den symboliska summan en dollar samt att han ska betala hennes advokatkostnader.

Åtta rättegångsdagar är inplanerade och fredagen är den sista dagen Sandersons advokater kan förhöra Paltrow. I nästa vecka är det hennes advokaters tur att ta över. Då väntas hennes barn Moses och Apple vittna.

Rättegången har hittills fokuserat på Sandersons sjukdomshistorik. Gwyneth Paltrows advokater har ifrågasatt om det är skidolyckan som ligger bakom 76-åringens försämrade hälsotillstånd och dessutom målat ut Sanderson som en excentriker som sökt rampljuset och stämt den Oscarsbelönade skådespelaren på grund av hennes kändisskap.

TT
/
Senaste nytt

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Skådespelaren Paul Geoffrey död

idag 10:12
Den brittiske skådespelaren Paul Geoffrey, bland annat känd för sin roll som riddaren Percival i kung Arthur-dramat "Excalibur" från 1981, är död. Han avled i sviterna av cancer den 3 juni i Santa Fe i USA, skriver Deadline.

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

idag 08:20
"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.