I april drar 'Den stora älgvandringen' i gång för femte året i rad. Arkivbild.
I april drar 'Den stora älgvandringen' i gång för femte året i rad. Arkivbild. - Foto: Paul Kleiven/NTB/TT

Snart dags för årets älgvandring

Publicerades: 28 Mar, 16:12

Alla som vill följa älgarnas årliga vandring i ångermanländska Kullberg på deras väg till sommarens betesmarker gör bäst i att bänka sig vid midnatt den 23 april. Då drar nämligen SVT:s "Den stora älgvandringen" i gång för femte året i rad.


En av årets nyheter är att SVT kommer att placera kameror vid Björnmyren, som ligger i närheten av det vanliga kameraområdet i Kullberg med förhoppning om att få glimtar av rovdjur som björn, järv och örn i sändningarna.

"Rovdjur är något som fascinerar och engagerar vår publik och vi hoppas att få komma dem lika nära som vi har gjort med älgarna", säger producenten Stefan Edlund, i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är att SVT kommer att ha en 360-kamera på Nästet, en av de platser där älgarna brukar röra sig, för att tittarna ska få chans att följa älgarna ur ett nytt perspektiv.

Programmet livesänds dygnet runt på SVT Play och kommer även gå att följa i Kunskapskanalen, från sista programmet för kvällen (cirka 00.00) till kl. 15.00.

TT
/
SVT
Senaste nytt

Juilliard sparkar tidigare chef

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

1 timme sedan
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

1 timme sedan
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

2 timmar sedan
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Sommarvärdens hånfulla pik – efter Sveriges Radios miss

2 timmar sedan
"Sommar i P1" drar snart igång och 2023 års sommarpratade har presenterats. Men i samband med detta gjorde Sveriges Radio en liten miss, som sommarvärden Ahmed Berhan inte var sen att uppmärksamma.

Benjamin Ingrosso avslöjade nytt kändisligg till Pernilla under sitt uppträdande: "Mamma har legat med..."

2 timmar sedan
Pernilla Wahlgren har tidigare gått ut med att hon låg med två stycken under sin medverkan i Let's Dance. Och under hennes medverkan i Benjamin's avslöjades ännu en....

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.