Johanna Lind Bagge: Fröken Sverige-minnen blir tango i Let's dance
Johanna Lind Bagge och danspartnern Tobias Wallin samt Johanna Lind i Fröken Sverige. Arkivbilder. - Foto: Jessica Gow/TT & Jack Mikrut / TT

Johanna Lind Bagge: Fröken Sverige-minnen blir tango i Let's dance

Johanna Lind Bagge hyllas av juryn i "Let's dance". Men hon och danspartnern Tobias Wallin hoppas bara på att hålla sig kvar. Det är inte kul att någon måste lämna varje lördag. Vi hoppas att vi får dansa så länge det bara går, säger hon.


Fakta: Startordning i "Let's dance"

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson

Samba

Rösta

Telefonnummer: 099-41401

Andreas Wijk och Ida Sund

American Smooth

Telefonnummer: 099-41402

Kodjo Akolor och Jasmine Takacs

Cha Cha

Telefonnummer: 099-41403

Renaida Braun och Tobias Bader

Tango

Telefonnummer: 099-41404

Hampus Hedström och Ines Maria Stefanescu

Paso Doble

Telefonnummer: 099-41405

Rickard Sjöberg och Tove Villför

Samba

Telefonnummer: 099-41406

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin

Tango

Telefonnummer: 099-41407

Tone Sekelius och Hugo Gustafsson

Cha Cha

Telefonnummer: 099-41408

Johanna Lind Bagge, 51, är med i årets säsong av Let's Dance och dansar med Tobias Wallin. Nyheter24 har tidigare rapporterat om Johannas tid hittills i tävlingen och bland annat om skadan hon fick utstå för några veckor sedan.

Johanna Lind Bagge och Fröken Sverige – när vann hon?

Året var 1993 och Johanna Lind kammade hem vinsten. På andra plats det året kom faktiskt Victoria Silvstedt, och på tredje plats Anna Hofvenstam.

– Hela livet förändrades. Det gick så jäkla fort allting. Jag var ung och lite naiv. Eftersom jag alltid har varit glad kan det uppfattas fel av andra, har Johanna berättat för Amelia.

Johanna Lind Bagge kammade hem vinsten i Fröken Sverige. Victoria Silvstedt, till vänster i bilden, kom på andra plats. Anna Hofvenstam längst till höger knep den tredje platsen. Bildkälla: Jack Mikrut/TT Bild

Efter vinsten i Fröken Sverige så bodde Johanna Lind Bagge en tid i New York. 

Men där blev hon inte långvarig. Johanna bodde med flera andra modelltjejer, som i stort sett levde på bantningspiller. Johanna fick alltid äta mat ensam. 

På fester förekom det kokain, något som Johanna inte ville ha. Efter ett tag flyttade hon hem.

– Jag skulle ha tappat mig själv på vägen om jag fortsatt. Jag kunde inte förknippa mig med det där livet, berättade hon för Amelia.

Veckans tema i Let´s Dance: "Mitt år"

Veckans tema i TV4:s lördagsunderhållning "Let's dance" är "mitt år" och Johanna Lind Bagge har valt 1993, det år då hon utnämndes till Fröken Sverige.

— Tävlingen var så enormt stor på den tiden. Det var väldigt omvälvande att gå från en icke-offentlig person till att bli allmän egendom. Jag växte upp väldigt snabbt och lärde mig att hantera saker själv, det fanns inget management eller så runtomkring, säger hon.

Johanna Lind Bagge om numret

Budskapet som paret kommer att förmedla i sin tango är ett om att gå sin egen väg. Och Fröken Sverige-temat kommer att synas i numret, avslöjar Johanna Lind Bagge.

— Min klänning kommer vara inspirerad av den klänning jag bar på Miss Universum-tävlingen för 30 år sedan. Det blir en tillbakablick både när det gäller kläder och ett budskap som man kan ta med sig. Att inte gå vilse i andras fotspår.

Ångrar inte tävlingen

Men hon ångrar inte att hon ställde upp i tävlingen, som med dagens mått anses förlegad av många.

— Det var stort då, och i USA och Latinamerika är det fortfarande stort, men vi i Sverige har ju gudskelov följt utvecklingen och det är ingenting som är aktuellt i dag. Det som är skönhet ligger ju i betraktarens öga och skönhet för mig är att vara sig själv.

Förra veckan fick Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin högst poäng av juryn. Men något favoritskap vill Johanna Lind Bagge inte höra talas om ännu.

— Jag måste ge en eloge till Tobias som är grym på att göra nummer som jag ska försöka klara av så bra jag bara kan. Det är kul att juryn och publiken tycker om det jag har gjort, men nu är det en ny vecka och alla är jätteduktiga.

Johannas passion för dansen

Trots att Johanna Lind Bagge aldrig tidigare hade provat på pardans innan hon började träna inför "Let's dance" kan hon redan nu känna en passion för dansen. Och förutom träningsvärk har hon lyckats hålla sig skadefri.

— Jag har lite blåmärken, men det är ingenting jag går omkring och tänker på. Det betyder ju att man har gått in för det här. Det är intensivt, vi tränar varje dag och det är likadant för alla. Vi mår så himla bra av det här, förutom att man kan vara lite trött ibland.

Johanna om maken Anders Bagge

Trots att maken Anders Bagge medverkade i "Let's dance" redan 2011 har paret aldrig dansat med varandra hemma. Johanna Lind Bagge säger att dans inte "är makens grej".

— Jag tror att Anders åkte ut i det fjärde programmet om jag inte minns fel. Cissi som han dansade med fick nog slita ganska hårt under träningen.

Hon har ett råd till alla där ute som blir sugna på att dansa efter att ha sett henne virvla runt på dansgolvet.

— Till alla därute som går runt och funderar på att börja dansa: bara gör det!

Johanna Lind Bagge och Anders Bagge. Foto: Henrik Montgomery/TT

Här kan du läsa mer om relationen till Anders Bagge och hur paret träffades.

TT
/
/
/
Senaste nytt

New Kids on The Block släpper nytt

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

1 timme sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

2 timmar sedan
Han kallades för världens främsta tenor – men en ny pjäs skildrar hur pressen tärde på Jussi Björling. Regissören Björn Runge berättar operasångarens historia sedd från hustrun Anna-Lisas ögon.

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

2 timmar sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.