Prins Daniel inviger verket 'Osagd' av Charlotte Gyllenhammar i prinsessan Estelles skulpturpark på Djurgården.
Prins Daniel inviger verket 'Osagd' av Charlotte Gyllenhammar i prinsessan Estelles skulpturpark på Djurgården. - Foto: Anders Wiklund/TT

Ny skulptur invigd i Estelles park

Prinsessan Estelles skulpturpark på Djurgården har fått ännu ett permanent inslag. Skulpturen "Osagd", den fjärde permanenta i parken, invigdes av prins Daniel i närvaro av kulturminister Parisa Liljestrand.


"Osagd" av Charlotte Gyllenhammar är det första verket i parken som gjorts av en svensk konstnär.

Målsättningen är att parken ska växa år för år, skriver prinsessan Estelles kulturstiftelse i ett pressmeddelande. Tidigare verk i parken är av Alice Aycock, Elmgreen & Dragset och Yinka Shonibare CBE.

TT
Senaste nytt

Vanliga misstagen deltagarna begår i Draknästet

Succéregissören vill tillbaka till verkligheten

För sju år gjorde han stor succé med Star wars-filmen "Rogue one". Sedan dess har det varit tyst kring Gareth Edwards. Det finns ett talesätt som säger "gör det större eller ta det lugnt". Jag valde att ta det lugnt, säger han.

Ken Loach prisas på Stockholms filmfestival

Den brittiske regissören Ken Loach får Stockholm filmfestivals särskilda hederspris för sitt livsverk inom filmen, Stockholm Lifetime Achievement Award.

Caia:s julkalender har ett värde av 8000 kronor – det här innehåller den

1 timme sedan
Caia Cosmetics har släppt sin efterlängtade adventskalender. Julkalendern sägs innehålla produkter för omkring 8000 kronor – men vad innehåller den?

Postkodmiljonären pudlar efter frågemissen: "Oj oj"

2 timmar sedan
När Postkodmiljonären-produktionen ställde en fråga i sociala medier blev det lite fel – och tittarna var inte sena med att reagera.

Carina Bergfeldts hårda ord mot Tina Nordström: "Ursäkta men..."

2 timmar sedan
Hela Sverige bakar 2023 drar snart igång och överallt har reklamen börjat dyka upp. Någon som snabbt hade synpunkter om den – det var Carina Bergfeldt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.