Sissela Kyle är årets mottagare av Monica Zätas Filurpris. Arkivbild.
Sissela Kyle är årets mottagare av Monica Zätas Filurpris. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Sissela Kyle får Filurpris

Max Schultz och Britta Virves tilldelas 2023 års Monica Zetterlund-stipendier. Sissela Kyle får samtidigt Monica Zätas Filurpris, enligt ett pressmeddelande.


Varje år delar Monica Zetterlunds Minnesfond ut stipendier till "musiker och artister som verkar i Monicas anda". I år går stipendierna till gitarristen Max Schultz som får 60 000 kronor och pianisten Britta Virves som får 40 000 kronor.

Skådespelaren Sissela Kyle får Monica Zätas Filurpris för att hon gör "Sverige lite bättre och roligare. Och oss själva lite klokare".

TT
/
Senaste nytt

Högt tryck på årets bokmässa

2 timmar sedan

"Parasiten" blir årets svenska deckare

idag 14:46
Sofie Sarenbrants "Parasiten" tilldelas priset som årets svenska deckare av strömningstjänsten Bookbeat, i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

Robin Paulsson om programledarrollen i "Fråga Lund": "Utsätter mig gärna för saker"

idag 14:28
Den svenska komikern Robin Paulsson ska vara programledare för ännu en säsong av SVT:s "Fråga Lund". Nyheter24 har tagit reda på vad som googlats mest om honom – här kommer svaren.

Syriske författaren Khaled Khalifa död

idag 11:58
Den regimkritiska syriska författaren Khaled Khalifa har avlidit till följd av en hjärtattack i sitt hem i Damaskus i lördags. Han blev 59 år, enligt AFP.

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

idag 11:01
Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?

Sveriges första kvinnliga elitsoldat återigen aktuell

idag 08:39
Som instruktör i "Elitstyrkans hemligheter" och programledare i "Robinson" har Petra Malm fått sig en väl förtjänad plats i rampljuset. Nu är hon återigen aktuell.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.