Barry Mann och Cynthia Weil på Grammygalan 2015. Arkivbild.
Barry Mann och Cynthia Weil på Grammygalan 2015. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Låtskrivarlegendaren Cynthia Weil död

Låtskrivaren Cynthia Weil har gått bort, 82 år gammal. Tillsammans med sin make Barry Mann skrev hon ett stort antal berömda låtar.


"Hon var en idol och banbrytare för kvinnor i musikvärlden", säger hennes dotter Jenn Mann i ett uttalande, enligt nöjessajten Deadline.

Weil, som skrev texterna medan maken Mann skrev musiken, skrev låten "You've lost that lovin' feelin'" tillsammans med demonproducenten Phil Spector. Låten innehade mellan 1997 och 2019 rekordet som den mest spelade låten genom tiderna på amerikansk radio. Rekordet övertogs då av The Polices "Every breath you take".

Utöver originalversionen med The Righteous Brothers har låten spelats in av ett helt gäng stora artister, från Elvis Presley till Hall & Oates.

Weil och Mann skrev även Dolly Partons "Here you come again", The Animals "We gotta get out of this place", "Mama" Cass Elliotts "Make your own kind of music" och The Crystals "Uptown", bland många andra.

2010 valdes Weil och Mann in i Rock and Roll Hall of Fame.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.