Michael Caine har Oscarsnominerats sex gånger och vunnit priset två gånger. Arkivbild.
Michael Caine har Oscarsnominerats sex gånger och vunnit priset två gånger. Arkivbild. - Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Michael Caine romandebuterar med thriller

Brittiska skådespelarlegendaren Michael Caine romandebuterar som 90-åring med en berättelse om rika ryssar, brittiska nynazister och colombianska drogkarteller.


Michael Caines Hollywoodkarriär sträcker sig över sex decennier och han har medverkar i fler än 130 filmer. Nu debuterar han som författare med spänningsromanen "Deadly game" som ska publiceras i november, skriver The Guardian.

Michael Caine har länge närt en dröm om att skriva en roman och till "Deadly game" blev han inspirerad av en nyhetsartikel.

— Jag är en äventyrare, jag är inte en litterär person, så jag försöker inte ta Shakespeares plats. Men det är baserat på något jag en gång läste om två sopgubbar i East End. Och de hittar uran i soporna, sade han om boken i en intervju med The Guardian 2021.

Boken handlar om kriminalkommissarie Harry Taylor som får gripa in när uranet hittas i London och stjäls innan polisen hinner omhänderta det. Taylor får i uppdrag att utreda vilka som har det radioaktiva materialet och vad de planerar att göra med det.

TT
/
Senaste nytt

Hon är Dagermans dotter – och ambassadör

Uno Svenningsson på turné

Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.

Nya samtal kring skådespelarstrejk

3 timmar sedan
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Tom Hanks om fejkad AI-reklam: "VARNING!!!"

igår 16:34
I en video som cirkulerar på nätet syns Tom Hanks marknadsföra en plan för friskare tänder.

Operan skjuter upp premiär efter dödsolyckan

igår 16:02
Arbetsmiljöverket har utfärdat ett arbetsstopp på Kungliga Operan i Stockholm efter dödsolyckan för snart två veckor sedan, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.