Festivalens utomhusvisningar skjuts fram på grund av knivattacken som ägde rum i förra veckan.
Festivalens utomhusvisningar skjuts fram på grund av knivattacken som ägde rum i förra veckan. - Foto: Jean-Christophe Bott AP/TT

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

Annecys internationella festival för animerad film skulle ha öppnats i morgon, söndag, med utomhusbio i parkområdet Le Pâquier intill Annecysjön i sydvästra Frankrike.


Men efter torsdagens knivdåd i samma park -- då en man attackerade fyra småbarn och två vuxna, som skadades allvarligt, skjuter man nu fram utomhusvisningarna och börjar inomhus, skriver The Variety.

"I samråd med myndigheter och enligt borgmästare François Astorg kommer festivalen att öppna söndag den 11 juni. Men som en gest av stöd till familjerna och offren har festivalledningen beslutat att skjuta upp utomhusvisningarna till måndag den 12 juni," enligt ett utlåtande från festivalen.

Festivalen, som äger rum fram till den 17 juni, lockar vanligtvis runt 14 000 filmskapare, distributörerer och fantaster inom animerad film från hela världen.

TT
/
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

1 timme sedan

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

2 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

idag 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.