Justin Roiland åtalades för våld i en nära relation och sparkades från alla sina produktioner. Åtalet lades ned men programmen har gått vidare med nya röstskådespelare. Arkivbild.
Justin Roiland åtalades för våld i en nära relation och sparkades från alla sina produktioner. Åtalet lades ned men programmen har gått vidare med nya röstskådespelare. Arkivbild. - Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

"Rick & Morty"-skaparens röst ska ersättas

Justin Roiland återvänder inte till "Rick & Morty", trots att åtalet mot honom lagts ned. Nu ska hans röst ersättas med en så kallad "sound-alike", skriver Variety.


I januari sade kanalen Adult Swin upp samarbetet med Justin Roiland – den ena halvan bakom "Rick & Morty" jämte Dan Harmon. Roiland hade gjort rösterna till flertalet av den animerade seriens rollfigurer, men sades upp efter att han blivit åtalad för våld i en nära relation.

Den amerikanska strömningssajten Hulu sade också samarbetet med Roiland från serierna "Solar opposites" och "Koala man". I juni avslöjade Hulu att Roiland ersatts av en annan röstskådespelare.

I mars lades åtalet mot Roiland ned. Han släppte då ett uttalande och beskrev att han var "tacksam" men också "djupt skakad av de hemska lögner som spridits under den här tiden".

Under den stora mässan "Comic-con" i San Diego i helgen visades delar av den kommande sjunde säsongen av "Rick & Morty" (som i Sverige strömmas på HBO Max), men utan någon av titelfigurerna. När ett fan frågade om rösterna skulle ersättas, svarade seriens producent Steven Levy att det kommer att vara "sound-alikes" – härmare.

"Det är samma rollfigurer, ingen förändring", sade Levy.

TT
/
HBO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!