Sångaren Plura Jonsson och Eldkvarn under den första av två spelningar i Norrköping. Konserterna är de sista någonsin av Eldkvarn.
Sångaren Plura Jonsson och Eldkvarn under den första av två spelningar i Norrköping. Konserterna är de sista någonsin av Eldkvarn. - Foto: Johan Jeppsson/TT

Eldkvarn inleder avslutningskonsert i Norrköping – där allt började

Eldkvarn gör sina två avslutningskonserter i veckan. Den första gick av stapeln på tisdagskvällen i Götaparken i Norrköping och bandet inledde med låtarna ”27” och ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”.


Bandmedlemmarna Plura Jonsson, Carla Jonsson, Tony Thorén, Werner Modiggård och Claes von Heijne började sin karriär i Norrköping och det är där deras resa som band avslutas.

"Det blir väl som 40-årsjubileet fast bättre, om det nu kan bli det med tanke på de gäster vi hade då", sade Plura i en intervju med Aftonbladet, inför spelningarna.

Eldkvarns senaste spelning inför publik var 2015 och de har släppt nästan 30 album under den drygt 50 år långa karriären. Bandet, som bildades 1971, släpper också en sista samlingsplatta, i samband med avslutningskonserterna.

Tusentals besökare från hela Sverige fyllde publikhavet framför scenen i Norrköping under tisdagskvällen. Bandet startade efter utsatt starttid, på grund av högt tryck och längre köer än väntat till insläppet till konsertområdet, vilket ledde till att vissa gäster missade konsertens början.

Sångaren Plura Jonsson förlitar sig på att publiken ska leverera på avslutningskonserterna, precis som den gjorde under bandets senaste spelning för åtta år sedan, skriver Aftonbladet.

Alla sjunger med i låten "Fulla för kärlekens skull", skriver NT i sin liverapportering från konserten. Biljetterna är "i princip slutsålda" de båda kvällarna, säger arrangörsansvarig Nedim Ergül till tidningen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!