Anis Don Demina, Nassim Al Fakir, Morgan Alling, Arantxa Alvarez, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Sussie Eriksson och Nisse Hallberg får pröva på livet som detektiver. Pressbild.
Anis Don Demina, Nassim Al Fakir, Morgan Alling, Arantxa Alvarez, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Sussie Eriksson och Nisse Hallberg får pröva på livet som detektiver. Pressbild. - Foto: Janne Danielsson/SVT

SVT satsar på detektivunderhållning i vår

Humoristiska mysterieutmaningar för hela familjen. Så beskriver SVT sitt nya underhållningsprogram "Detektiverna". Vi hoppas att det ska finnas humor för de vuxna och knasigheter för barnen, så att man får en fin stund tillsammans, säger Anton Glanzelius på SVT.


"Detektiverna", som spelas in just nu, är tänkt att bli ett av SVT:s stora helgunderhållningsprogram under våren. Sändningstid är klockan 20.00, men om det blir fredag eller lördag som programmet sänds är ännu inte bestämt.

— Våra deltagare får pröva på livet som detektiver. Varje vecka kommer de att få olika mer eller mindre knasiga uppdrag att lösa för att testa sina kunskaper. Jag tror att man som tittare lär bli imponerad ibland och förskräckt ibland, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållningsprogram på SVT.

Deltagarlistan består av sju kända ansikten: Nassim Al Fakir, Arantxa Alvarez, Morgan Alling, Anis Don Demina, Nisse Hallberg, Sussie Eriksson och Kristina ”Keyyo” Petrushina. De turas om att vara spelledare och detektiver i lag om två.

"Detektiverna" är en helt ny familjeunderhållning i stället för ett koncept som redan har testats i andra länder först, något Anton Glanzelius framhåller som en styrka.

— Det här är en originalidé vi har utvecklat under ett års tid och provat för att hitta rätt. Det känns väldigt kul att inte behöva förlita oss på stora internationella format utan att det kommer helt från oss själva.

TT: Är det tänkt som en ersättare för "Bäst i test", som TV4 köpt rättigheterna till?

— Ingenting går att jämföra med "Bäst i test", som har älskats av svenska folket i åtta–nio säsonger. Men vi har råd att göra flera program nu när vi var tvungna att släppa "Bäst i test". "Detektiverna" är ett av dem.

TT
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!