Tidigare fotbollsspelaren Glenn Hysén är en av deltagarna i nya säsongen av 'Kompani Svan. Pressbild.
Tidigare fotbollsspelaren Glenn Hysén är en av deltagarna i nya säsongen av 'Kompani Svan. Pressbild. - Foto: Linus Hallsenius/ Kanal

Glenn Hysén: "Jag har lite grundflås"

Glenn Hysén var långt ifrån vältränad när han klev på den militärinspirerade realityserien "Kompani Svan." Men jag har ju vinnarinstinkt, säger han.


"Kompani Svan"

"Kompani Svan" med programledarna Gunde Svan och Mikael Tornving har säsongspremiär 11 september på Kanal 5 och Discovery+.

Deltagare 2023:

Glenn Hysén

Josefine Öqvist

Markus Granseth

Nemo Hedén

Dante Zia

Isabel Adrian

Mikaela Laurén

Rickard Olsson

Antonija Mandir

Loui Sand

Utan att oroa sig ett dugg för dålig kondition och ork tackade den tidigare fotbollsstjärnan glatt ja. Han ville delta i en av de mest tuffa och fysiskt krävande realityserierna "Kompani Svan," vars andra säsong har premiär 11 september. Hysén är en av tio deltagare som ska tävla och följa militärorder i vildmarken.

— Jag tyckte att det lät som en kul grej samtidigt som det skulle bli jobbigt och man måste behöva ta i lite grann. Det kändes rätt på något sätt, säger Glenn Hysén till TT.

Ingen kondition

På det stora hela visste han mycket lite om "Kompani Svan." Han ville heller inte ta reda på vilka de andra deltagarna var.

— Jag tycker att det är en större utmaning om man inte har järnkoll på programmet och deltagarna, förklarar han men säger att han hoppades att det skulle vara några "goa gubbar" som deltog.

TT: Men du visste att det skulle vara hårt. Tränade du inte alls extra för det här?

— Ingenting. Men man har ju lite grundflås. Jag tränar på gym, och har själva fysiken att lyfta och ta i. Konditionsmässigt är jag dock inte lika bra.

— Men jag har ju vinnarinstinkt, lägger han till.

Med det menar Hysén att vad han än ställer upp i så vill han vinna.

— Det gäller ju allt, även krocket på midsommarafton, inte fan går man dit för att förlora, säger han.

Man dör ju inte

Ett halvt avsnitt erkänner Hysén att han har sett från första säsongen av "Kompani Svan". I just det avsnittet föll deltagarna baklänges från ett par meters höjd med huvudet först i vattnet.

— Det där har jag inga problem med. Nej, det är bara att köra, man dör ju inte.

— Det är värre när man ska springa och dona med packning och grejer. Man kommer ju att behöva kriga.

Rickard Olsson och Glenn Hysén får kämpa i "Kompani Svan". Pressbild.
TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!