Bröderna Salla och Masse Salazar är veteraner i hiphopvärlden. Nu blir de jurymedlemmar i Musikförläggarnas pris, som delas ut i november.
Bröderna Salla och Masse Salazar är veteraner i hiphopvärlden. Nu blir de jurymedlemmar i Musikförläggarnas pris, som delas ut i november. - Foto: Per Larsson/TT

Salla och Masse till Musikförläggarnas jury

Musikförläggarnas jury utvidgas i år med tre nya tillskott. Artisten och låtskrivaren Caroline "Grant" Cederlöf samt två av hiphopvärldens veteraner, producentbröderna Masse och Salla Salazar, enligt ett pressmeddelande.


"Det är stort att sitta i juryn för Sveriges viktigaste musikpris för låtskrivare och kompositörer, särskilt under ett jubileumsår. Det är också en ära att representera hiphopen i juryarbetet. En omdiskuterad genre med stor betydelse för svenskt kulturliv", säger Salla Salazar, producent och artist i hiphopgruppen The Latin Kings.

Musikförläggarnas pris, som nu 20-års jubilerar, hyllar svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. En oberoende jury utser årets kompositör, textförfattare, internationella framgång, genombrott och låt.

Prisutdelningen äger rum den 10 november i Stockholm.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!