Denise Grünsteins verk ska visas på utställningen 'Eftermäle' på Artipelag. Arkivbild.
Denise Grünsteins verk ska visas på utställningen 'Eftermäle' på Artipelag. Arkivbild. - Foto: Denise Grünstein

Minnesutställning med Grünstein på Artipelag

Fotografen och konstnären Denise Grünberg var i årtionden tongivande i svensk fotokonst. I somras gick hon bort och nu visar Artipelag en minnesutställning, "Eftermäle", med hennes verk.


Den spänner över Grünsteins karriär - från genombrottet 1981 med "Bländande bilder" på Fotografiska museet i Stockholm till sista stora konstnärliga projektet "Nympheas" 2021. Grünstein rörde sig obehindrat mellan genrer och gjorde sig känd under 90-talet känd som en av Sveriges främsta porträtt- och modefotografer. I början på 2000-talet skiftade hon över till konstfotografi.

Denise Grünstein började ägna sig åt konstfotografi runt 2000-talet.

Minnesutställningen på Artipelag öppnar den 14 oktober, men i samma veva bjuder galleri CFHILL, som Grünstein var knuten till, på en parallell utställning som del av ett dubbelretroperspektiv. CFHILL öppnar utställningen den 29 september.

TT
/
Senaste nytt

Deckarprofiler skriver gemensam bokserie

Allt om Nicci Hernestig: Ex-pojkvänner, familj och barn

1 timme sedan
Nicci Hernestig är en svensk tv-profil och influencer. Men kanske känner du att du har dålig koll på henne? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Hernestig.

Då sänds "Barbie" på HBO Max

2 timmar sedan
"Barbie" blev en dundersuccé på bio. Nu flyttar filmen in till HBO Max, där den får premiär redan den 15 december.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

2 timmar sedan
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.

Det hittade plastikkirurgen inuti Paows kropp under operationen: "En chock"

3 timmar sedan
Paulina "Paow" Danielsson har nyligen lagt sig under kniven på nytt. Hon och Cristian Brennhovd tog en sväng till Turkiet där Paow bland annat bytte ut lite saker i kroppen.

Då kan Kalle Anka försvinna från SVT på julafton

3 timmar sedan
Kalle Anka och hans vänner önskar alla svenska tv-tittare en god jul varje år med start klockan 15.00. Men det kan snart vara slut på den klassiska traditionen.