Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild.
Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl / TT

Premiär på Operan efter dödsolyckan

Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.


På onsdagen har två föreställningar, "Klaus Nomi" och "Elektra", nypremiär.

Det var den 21 september som en medarbetare omkom efter att ha fallit från en balkong i samband med ett arbete på operans scen. Efter olyckan ställdes flera föreställningar in.

Arbetsmiljöverket utfärdade senare ett arbetsstopp på balkongerna ovanför scenen, och påtalade att räckena behöver höjas ytterligare 20 centimeter, vilket Kungliga Operan nu har åtgärdat.

"Arbetsmiljöverket har nu godkänt de åtgärder som gjorts för att förstärka säkerheten bakom scenen, vilket gör det möjligt att återuppta föreställningarna", skriver man i pressmeddelandet.

Arbetsmiljöverket och polisen utreder fortfarande olyckan. Dessutom har Kungliga Operan tillsatt en egen utredning, ledd av ett externt oberoende företag.

TT
/
Senaste nytt

Kinnaman helt tyst i sin nya film: "Utmaning"

Unesco lyfter nyckelharpans nätverk

1 timme sedan
Ett svenskt initiativ för att samla kunskap om och entusiaster kring ett klassiskt svenskt instrument lyfts fram av FN:s organisation för internationellt samarbete.

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06
Vad händer egentligen i Bonde söker fru? Under loppet av ett avsnitt så är det inte en utan två bruttor som bränner ifrån Jens Lundins gård. Måtte det inte bli som jag tror nu....

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.