Skådespelaren Cate Blanchett är en av Hollywoodstjärnorna som står bakom brevet som vädjar till Joe Biden om att åstadkomma en vapenvila i kriget mellan Hamas och Israel. Arkivbild.
Skådespelaren Cate Blanchett är en av Hollywoodstjärnorna som står bakom brevet som vädjar till Joe Biden om att åstadkomma en vapenvila i kriget mellan Hamas och Israel. Arkivbild. - Foto: Joel C Ryan/AP/TT

Hollywood vädjar till Biden om vapenvila

Flera Hollywoodstjärnor, bland andra Cate Blanchett och Joaquin Phoenix, vädjar till USA:s president Joe Biden att han ska arbeta för att åstadkomma en vapenvila i kriget mellan Israel och Hamas.


Brevet till Biden, som också skrivits under av Jon Stewart, sångerskan Dua Lipa, Susan Sarandon och Channing Tatum, skickas en vecka efter det att flera hundra Hollywoodkändisar skrivit under ett öppet brev som fördömde de "barbariska handlingar som utförts av Hamas.

Även svenska skådespelare, musiker och programledare gick på fredagen ut med ett upprop som kräver ett stopp för våldet i Israel och de palestinska områdena.

”Vi kräver ansträngningar från alla håll för att uppnå en varaktig fredlig lösning”, lyder en av de fyra punkterna under hashtaggen "Vikräver" som SR:s Kulturnytt rapporterat om.

Bland de 160 svenskarna som skrivit under uppropet återfinns Pernilla Wahlgren, Stellan Skarsgård och Veronica Maggio.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!