Elizabeth Debicki som prinsessan Diana ombord Mohamed al-Fayeds lyxjakt i 'The crown'. Pressbild.
Elizabeth Debicki som prinsessan Diana ombord Mohamed al-Fayeds lyxjakt i 'The crown'. Pressbild. - Foto: Daniel Escale/Netflix

Fotografen om "The crown"-bilden: "Påhitt"

Det är en av de viktigaste scenerna i nya säsongen av "The crown". Men nu dementerar paparazzifotografen Mario Brenna seriens version av vad som hände. Det är absurt och ett rent påhitt, säger han till New York Times.


Prinsessan Dianas sista dagar i livet år 1997 står i fokus i den sista omgången av "The crown" som släpptes på Netflix i torsdags. Serien skildrar bland annat hur kungligheten jagas av paparazzifotografer i Medelhavet där hon är på semester med sin nye pojkvän Dodi Fayed.

Bilderna av parets kyss ombord på en båt såldes för 20 miljoner kronor till en brittisk söndagstidning.

I serien är det Fayeds pappa, affärsmannen Mohamed al-Fayed, som tipsar den välkände italienska fotografen Mario Brenna om att Diana är ombord på hans lyxjakt med Dodi. Allt för att skapa publicitet.

Nu dementerar Mario Brenna att det var så det gick till. Han säger till New York Times att påståendet är absurt och helt påhittat. I stället hade han bara tur. Enligt honom misstog han Diana för en gammal bekant och blev chockad när han insåg att det var prinsessan och att han hade ett scoop.

Brenna tillbringade flera dagar med att bevaka båten innan han fick sina bilder. Publiceringen av fotona och prinsessan Dianas död i en bilolycka i Paris en dryg månad senare gav bränsle till diskussionen om hur närgångna kändisfotografer får vara. Mario Brenna säger att han inte känner någon ånger.

— Hade inte jag varit där, hade säkert någon annan tagit de där bilderna.

TT
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.