'Hämndklänningen' prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) bär i 'The crown' finns bland de prylar och kläder som auktioneras ut nu när serien gått i mål. Pressbild.
'Hämndklänningen' prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) bär i 'The crown' finns bland de prylar och kläder som auktioneras ut nu när serien gått i mål. Pressbild. - Foto: Keith Bernstein/Netflix

Nu kan du köpa prylar från "The crown"

Drottningmoderns champagnevisp eller prinsessan Dianas "hämndklänning"? Nu finns chansen att köpa prylarna från tv-serien "The crown".


De första avsnitten av den sjätte och sista säsongen av "The crown" har släppts på Netflix och nu ska hela produktionen avvecklas.

Produktionsbolaget Left Bank Pictures har beslutat sig för att auktionera ut nästan 450 prylar från rekvisitan och scenografin samt kläder från den uppmärksammade tv-serien till förmån för välgörenhet.

Bland annat går det att buda på tv-seriens version av "hämndklänningen" prinsessan Diana bar på en middag 1994 när det framkommit att prins Charles varit otrogen. Även den gyllene paradvagn som byggdes för tv-seriens drottning går under klubban och väntas inbringa 50 000 pund.

Den 7 och 8 februari arrangeras auktionen på Bonhams auktionshus, uppger Deadline. Förhoppningen är att få ihop en miljon pund, motsvarande 12 miljoner kronor, till ett stipendium på Storbritanniens nationella film- och tv-utbildning.

TT
/
/
Senaste nytt

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt..."

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.