- Foto: Henrik Montgomery/TT & Anders Wiklund/TT

"Pippi Långstrump" skådespelaren Fredrik Ohlsson är död – blev 92 år

Skådespelaren Fredrik Ohlsson är död, bekräftar hans fru Siw Malmkvist för Aftonbladet.


Det kommer att kännas fruktansvärt tomt. Saknaden blir enormt stor och det kommer att vara en svår tid framöver. Det är alldeles nytt så det känns som att det inte är sant, säger Siw Malmkvist till tidningen.

Ohlsson medverkade i inspelningarna av "Pippi Långstrump"-filmerna från 1969 och början av 1970-talet. Han har även en lång karriär bakom sig på Dramaten och Uppsala stadsteater.

Utöver det har han bland annat medverkat i tv-serierna "Niklasons" och "Varuhuset". På senare tid hade han också roller i långfilmerna "Män som hatar kvinnor" och "Between two fires".

Ohlsson gick bort på lördagen efter en tids sviktande hälsa. Under den sista tiden var han mycket sjuk.

Det har gått så fruktansvärt fort. Men det var inte alls länge sedan han var på benen, det var kanske bara en månad sedan. Men han hade sviktande hälsa och man förstod att det blev sämre och sämre hela tiden, säger Malmkvist.

Fredrik Ohlsson föddes i Ulricehamn. Han och Siw Malmkvist träffades 1971 och har en son tillsammans.

Skådespelaren blev 92 år.

TT
/
Senaste nytt

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.