Ridley Scott, till höger, tillsammans med huvudrollsinnehavaren Joaquin Phoenix under Londonpremiären för 'Napoleon'.
Ridley Scott, till höger, tillsammans med huvudrollsinnehavaren Joaquin Phoenix under Londonpremiären för 'Napoleon'. - Foto: Scott Garfitt/AP/TT

Scott slår tillbaka om Napoleonfilm

Den brittiske regissören Ridley Scott slår tillbaka mot de franska kritiker som har sågat hans storfilm "Napoleon", rapporterar BBC.


Filmen har mött blandad kritik. I Frankrike har den kallats "väldigt anti-fransk och väldigt pro-brittisk" i sin framställning av Napoleon, men också "omedvetet rolig".

— Fransmännen tycker inte ens om sig själva. Publiken älskade filmen när vi visade den i Paris, säger Ridley Scott i försvar till BBC.

TT
/
Senaste nytt

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

2 timmar sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.