Lasse Berghagen. Arkivbild.
Lasse Berghagen. Arkivbild. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

I dag begravs Lasse Berghagen

Lasse Berghagen begravs på måndagen i Stockholm. Ett stort antal gäster väntas säga farväl till den folkkäre artisten.


Lasse Berghagen förs till sista vilan i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm. Inbjudningar till ceremonin gick för en tid sedan ut till familj, vänner och kollegor, men även allmänheten väntas ta farväl utanför kyrkan.

I somras drabbades Lasse Berghagen av hjärtproblem och fick ställa in sin medverkan på Västerviks visfestival. Istället lades han in på sjukhus och genomgick i september en hjärtklaffsoperation som han aldrig återhämtade sig ifrån.

Lasse Berghagen avled den 19 oktober, 78 år gammal.

Anders Lundins fina minne om Lasse Berghagen

Någon som delade med sig av ett väldigt fint minne av Lasse var Anders Lundin

Anders Lundin var den som tog över som programledare för ”Allsång på Skansen” efter Lasse Berghagen. 

15 bilder från Lasse Berghagens liv – så minns vi Allsångsikonen

– Jag minns honom som en stor, varm och glad person som hade ett väldigt charmigt sätt. Han kunde ringa plötsligt ibland och så hade han sett något han tyckte var väldigt bra och så ville han säga det, säger Anders Lundin och berättar om ett tillfälle då han och Berghagen gästade ”Allsång på Skansen” och att han ville bjuda honom på en öl, berättade Lundin i en intervju med Expressen.

– Det var strul att få en öl innan programmet var klart och då sa jag ifrån: ”Men för helvete, det är Lasse Berghagen, det är klart han ska få en öl”. Det var han väldigt tacksam för, sa Lundin. 

TT
/
/
/
Senaste nytt

Fars med Gustafsson i flera upplagor

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Har årets Robinson skapar diskussion även hemma hos dig?

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".