Olivia Colman vill gärna spela 'M' i en kommande James Bond-film. Arkivbild.
Olivia Colman vill gärna spela 'M' i en kommande James Bond-film. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Olivia Colman sugen på rollen som "M"

Olivia Colmans karriär går på högvarv, men det finns en roll som legat högt upp på hennes önskelista i många år.


I en intervju med brittiska Vouge erkänner den Oscarsbelönade skådespelaren att hon ägnar omåttligt mycket tid åt att önska sig rollen som "M" i en James Bond-film.

— Jag är inte säker på vem jag behöver ringa, säger Coleman och får tips om att den lämpligaste personen nog är Bond-producenten Barbara Broccoli.

— Jag vet, jag träffade henne en gång. Jag ville säga: "Kan jag få vara M?" Jag måste försöka vara lite coolare när det gäller det här, säger Colman.

Karaktären "M" – chef för den brittiska underrättelsetjänsten MI6 – spelades av Judi Dench i sju filmer, från "Goldeneye" 1995 till "Skyfall" 2012 , med en cameoroll i "Spectre" från 2015. I de tre senaste Bond-filmerna har "M" spelats av Ralph Fiennes.

Det finns för närvarande inga konkreta planer på en ny James Bond-film, men enligt en undersökning gjord i Storbritanniens är det Idris Elba som ligger bäst till för rollen som näste James Bond, strax före Tom Hardy och Henry Cavill.

Olivia Colman är just nu aktuell i "Wonka" som har svensk biopremiär den 13 december.

TT
/
Senaste nytt

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.