Cynthia Nixon väcker opinion mot kriget i Gaza genom att hungerstrejka. Arkivbild.
Cynthia Nixon väcker opinion mot kriget i Gaza genom att hungerstrejka. Arkivbild. - Foto: Andy Kropa/Invision/AP/TT

Tv-stjärna hungerstrejkar för vapenvila i Gaza

Cynthia Nixon har inlett en hungerstrejk i protest mot Israels krigföring mot Hamas i Gaza. "Sex and the city"-stjärnan ska inte äta i två dygn för att väcka uppmärksamhet för konflikten.


Tv-stjärnan lanserade sin hungerstrejk utanför Vita huset i Washington och uppmanade USA:s president Joe Biden att göra mer för att stoppa kriget.

— Inget av det här är normalt. Inget av det här får bli rutin och inget av det här kan tillåtas att få fortsätta, sade Nixon, enligt Hollywood Reporter.

En tillfällig vapenvila mellan Israel och Hamas råder i Gaza sedan i fredags, men stridigheterna väntas återupptas inom kort.

Cynthia Nixon, 57, spelade Miranda i klassiska tv-serien "Sex and the city", och medverkar även i uppföljaren "And just like that...", som har gått i två säsonger på HBO Max.

Skådespelaren är engagerad i en rad politiska frågor, bland annat hbtq-rättigheter och utmanade den sittande guvernören i New York Andrew Cuomo i valet 2018, men förlorade.

TT
/
HBO
/
Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

1 timme sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.