Oscar Zia, Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Assia Dahir och Sofia Dalén är radioprofilerna som drar lasset i 'Musikhjälpen' i december. Pressbild.
Oscar Zia, Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Assia Dahir och Sofia Dalén är radioprofilerna som drar lasset i 'Musikhjälpen' i december. Pressbild. - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen 2023: De är programledare för årets sändning

Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén blir programledare för "Musikhjälpen" som i år sänds från Växjö. Tilltänkta programledaren Filip Dikmen stoppades efter sina inlägg i Gazakriget i sociala medier.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

När börjar Musikhjälpen 2023?

Den 11–17 december är det dags för "Musikhjälpen", P3:s maratonsändning med tre programledare inlåsta i en bur någonstans i Sverige.

Var hålls Musikhjälpen 2023?

Musikhjälpen 2023 kommer att sändas från Växjö. 

Filip Dikmen plockades bort från Musikhjälpen 2023

Från början var komikern Filip Dikmen påtänkt som en av programledarna. Men uppdraget gick om intet sedan han skrivit om kriget i Mellanöstern i sociala medier.

— Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket, sade han till Dagens Nyheter.

Anna-Karin Larsson, ansvarig utgivare för ”Musikhjälpen”, bekräftade för DN att Dikmen plockats bort.

Filip Dikmen. Arkivbild.

”Vi kommenterar inte avtal med uppdragstagare generellt, men eftersom han valt att gå ut med detta så kan vi bekräfta att han var tilltänkt som programledare. Vi kan tyvärr heller inte kommentera varför vi valde att avsluta uppdraget i förtid på grund av det avtal som finns, men vi delar inte bilden som beskrivs i media.”

Vilka är programledare för Musikhjälpen 2023?

Komikern Sofia Dalén och programledaren Linnea Wikblad gör debut i "Musikhjälpen", men för Oscar Zia blir det tredje gången.

"Tredje året i rad, och 'Musikhjälpen' börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. 'Musikhjälpen' är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen", säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

TT
/
/
/
/
/