Den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt, som ställde ut sina bilder på Fotografiska i Stockholm 2013 (bilden) har avlidit 95 år gammal.
Den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt, som ställde ut sina bilder på Fotografiska i Stockholm 2013 (bilden) har avlidit 95 år gammal. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.


Han förklarade en gång att det här med att "ta bilder av kändisar är precis detsamma som att ta bilder av okända", och tillade:

"Framförallt, låt dig inte skrämmas. Kom ihåg att även de mest uppjagade kändisarna borstar tänderna innan de går och lägger sig".

Det han gillade mest med fotografi var att fånga det där ögonblicket, som när solen bryter igenom molnen, enligt honom själv.

Han föddes i Paris 1928, bodde med sina ryska föräldrar i Milano ett tag för att 1939 emigrera till USA med sin familj. 1953 började han på Magnum, värvad av legendaren Robert Capa.

På 1970-talet övergick han till video och senare gjorde han också satir - och komediprogram för kanalen HBO.

TT
/
HBO
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!