Susan Sarandon ber om ursäkt. Arkivbild.
Susan Sarandon ber om ursäkt. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini

Sarandon ber om ursäkt: "fruktansvärt misstag"

Den amerikanska skådespelaren Susan Sarandon ber om ursäkt för en kommentar hon fällde vid en pro-palestinsk demonstration.


Oscarsprisade Sarandon, känd från bland annat "Dead man walking" och "Thelma & Louise", sade då: "Det är många människor som är rädda för att vara judiska i dag, och de får ett smakprov på hur det känns att vara muslim i det här landet".

Nu kallar hon kommentaren "ett fruktansvärt misstag" – eftersom hon säger att den kan ge sken av att judar inte tidigare har varit utsatta för förföljelser.

— Från århundraden av förtryck och folkmord i Europa, till skjutningen på Tree of Life i Pittsburgh, PA, har judar länge upplevt diskriminering och religiöst våld som fortsätter än i dag, sade hon och lade till att hon djupt ångrar att ha förminskat den verkligheten och att ha sårat människor, skriver Rolling Stone.

Sarandon sade också i sin kommentar på sociala medier att hon kommer fortsätta kämpa för fred och medkänsla för alla folk.

Skådespelaren blev sparkad från agenturen UTA efter sina uttalanden. Hon är inte den enda som hamnat i hetluften efter sitt stöd till palestinierna. Bland annat har Melissa Barrera från "Scream VII" sparkats från produktionsbolaget Spyglass, som reagerade på att Barrera beskrev Israels agerande som "folkmord".

TT
/
/
Senaste nytt

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

1 timme sedan

George Michael hedras med mynt

3 timmar sedan
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.

Prisad reggaesångare död: "Kolossal förlust"

3 timmar sedan
Peter Anthony Morgan, sångare i reaggaebandet Morgan Heritage, har avlidit, 46 år gammal, meddelar hans familj via sociala medier.

Gammalt "bioförbud" i Norge blir kvar

igår 18:52
I grannlandet Norge finns det sedan länge ett gammalt förbud mot biovisningar på söndagar före klockan 13. Nu vill flera partier i stortinget, däribland Höyre och Fremskrittspartiet, riva upp den.

Lemmy blir staty gjord av lera från hemstaden

igår 14:08
Den brittiske hårdrockslegendaren Ian "Lemmy" Kilmister blir staty i sin födelsestad Burslem i Staffordshire, Storbritannien.

Leif GW Perssons diss i Nyhetsmorgon: "Inte så glad i..."

igår 12:35
Leif GW Persson gästade söndagens Nyhetsmorgon och blev bjuden på mat. Det var inte något som föll kriminologen i smaken.