Paul McCartney och Wings. Denny Laine i mitten. Arkivbild.
Paul McCartney och Wings. Denny Laine i mitten. Arkivbild. - Foto: Greg Smith/AP/TT

McCartneys gitarrist död

Musikern Denny Laine är död. Den brittiske multiinstrumentalisten slog igenom i bandet The Moody Blues på 1960-talet, ett band som fick en hit med låten "Go now".


Mest känd är Laine dock för att ha spelat gitarr i Paul McCartneys band Wings. Där var han, förutom Paul och Linda McCartney, den enda medlemmen som var med under gruppens hela tioåriga existens mellan 1971 och 1981.

"Jag har många varma minnen av Denny ända sedan The Beatles turnerade med The Moody Blues. Våra band hade mycket kul och stor respekt för varandra. Han var med i Wings från starten och och var en enastående sångare och gitarrist", skriver McCartney på Facebook.

Denny Laine blev 79 år.

TT
/
Senaste nytt

Smith och Wickihalder kvalade till final

Smith och Wickihalder kvalade till final

2 timmar sedan
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

3 timmar sedan
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

igår 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.

Norska Beck-stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

igår 15:18
Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, blir förvånad när han hör att Marcus och Martinus ska delta i den svenska melodifestivalen. – Det är ju sinnessjukt!, säger han till Expressen.

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

igår 15:02
När Sven-Erik lade ner "kåtpiller" i packningen till "Hotell romantik" blev kvinnorna skeptiska. Nu avslöjar han vad som egentligen gömde sig i väskan.