Torsdag 22 Februari 2024
Den rysk-amerikanska journalisten och författaren Masha Gessen. Arkivbild.
Den rysk-amerikanska journalisten och författaren Masha Gessen. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Masha Gessen efterlyst av rysk polis

Rysk polis har satt den kända exilförfattaren och Putinkritikern Masha Gessen på sin lista över efterlysta.


Gessen anklagas för att ha spridit falsk information om Rysslands armé och ingår i en brottsutredning som rysk polis öppnat.

Masha Gessen bor i USA och innehar såväl ryskt som amerikanskt medborgarskap, och det är osannolikt att hon grips. En rysk domstol kan dock döma Gessen i hennes frånvaro till ett långt fängelsestraff.

Efter Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022 har nedslagen mot regimkritiker intensifierats.

TT
/
USA
Senaste nytt

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Danny Saucedo gör comeback i Melodifestivalen med låten “Happy That You Found Me". Men vad MÅSTE egentligen den rutinerade artisten ha i logen under sångtävlingen? Det har han berättat för Nyheter24…

Pernilla Wahlgren ambassadör för hårt kritiserade Ozoneair: "Spelar på folks rädsla"

Pernilla Wahlgrens kontrakt med luftrenarföretaget Ozoneair uppges vara värt miljoner. Nu möts Ozoneair av hård kritik från Konsumentverket. Detta då Ozoneair bland annat hävdat att deras luftrenare kan bekämpa sjukdomar.

Biskopens otrohet blir film: "Chockad"

1 timme sedan
Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

Birmingham skär drastiskt i kulturen

1 timme sedan
Kulturlivet i Birmingham riskerar att förtvina helt när kommunen drastiskt skär ner på kulturen på grund av ett underskott på 3,9 miljarder kronor, skriver NME.

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

2 timmar sedan
Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...