Benjamin Ingrosso. Arkivbild.
Benjamin Ingrosso. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Benjamin Ingrosso: "Tryck över bröstet"

Benjamin Ingrosso förstår faran i att koppla ihop yrke med hobby. Jag tror det är där det blir farligt, när man är nära den där väggen, säger han till Aftonbladet.


Som en av Sveriges mest aktuella artister arbetar Ingrosso hårt, knappt utan vila. Inför allt han företar sig ingår skapande, planering och mängder av intervjuer och tv-uppträdanden.

— Man glömmer bort att det är jobb. Eftersom det här är det jag älskar, det här är ju min hobby också. Jag tror det är där det blir farligt, när man är nära den där väggen, säger artisten i en intervju i Aftonbladet.

— Jag tror att när man släpper musik eller gör en turné så ligger det sjukt mycket tid och jobb bakom det som kanske inte folk tänker på.

Fysiskt och psykiskt håller han ihop det så gott det går, säger han. Men då och då kommer fysiska varningar.

— Såklart jag har haft perioder där jag känner ett tryck över bröstet och har panik och måste bromsa. Men man har tur att man har hållit på länge, för jag har kunnat se mina kolleger gå igenom det och lärt mig av dem.

— Sedan har jag privilegiet att kunna gå till psykolog och prata om det. Och jag har familj och vänner som är stöd. Och att man vet när det är viktigt att tacka ja och nej till saker.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!