Fröken Snusk under Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Arkivbild.
Fröken Snusk under Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mysteriet kring Fröken Snusks Mello-bidrag: "Hör inte till vanligheterna..."

Uppgifter om vilka som är låtskrivarna bakom Fröken Snusks Melodifestivalsbidrag "Unga & fria" har ändrats hos upphovsrättsorganisationen Stim, skriver Aftonbladet.


Fram till tisdagen stod Sara Ryan, André Zuniga-Asplund och Rasmus Gozzi registrerade som upphovspersoner, men inte Fröken Snusk själv. Det ändrades emellertid efter att Aftonbladet hörde av sig till Fröken Snusks pressansvariga Jessica W Sandberg, som uppger att det hade blivit en felregistrering från musikförlagets sida.

Stims presstalesperson Eric Aronson säger till Aftonbladet att det inte hör till vanligheterna att en sådan ändring registreras hos upphovsrättsorganisationen.

— Det är inte vanligt att man gör ändringar, och om man gör ändringar så brukar det snarare vara att man lägger till en person – inte att man byter ut personer.

Märkliga turerna kring Fröken Snusks bidrag i Mello

Under Melodifestivalen har Fröken Snusk och Sara Ryan presenterats som upphovspersoner till låten och därigenom har "Unga & fria" varit den enda låt i hela startfältet som enbart har kvinnliga låtskrivare.

Fröken Snusks bidrag kom på en fjärdeplats i deltävlingen i Göteborg i helgen som gick. Om epadunk-drottningen går vidare till final avgörs i den femte deltävlingen i Karlstad, då artisterna som gått till finalkval gör upp om de sista platserna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!