Nu har Gunilla Persson visas upp sitt nummer i Melodifestivalen för första gången.
Nu har Gunilla Persson visas upp sitt nummer i Melodifestivalen för första gången. - Foto: Johan Nilsson/TT

Så blir Gunilla Perssons show i Melodifestivalen: "High class"

En glittrig realitydrottning omgiven av fyra dansande cowboys i en västerninspirerad låt. Så ser Gunilla Perssons show ut i Melodifestivalen.


Gunilla Persson är den lite främmande fågeln i Melodifestivalen i år. På torsdagens öppna repetitioner gavs en första glimt av hur realitystjärnans uppträdande kommer att se ut.

Gunilla tävlar med låten "I won't shake (La la Gunilla)"

Allt om Gunilla Persson: Modellkarriär, dotter och partners

Låten "I won't shake (La la Gunilla)" är en countryinspirerad poplåt med gitarrer, som hämtade ur Ennio Morricones musik till Sergio Leones västernfilmer. Fyra cowboys dansar runt stjärnan som sjunger sin låt iförd en glittrig silverklänning och med minimal koreografi.

Gunilla Persson ställde in alla intervjuer inför sina repetitioner i Växjö på torsdagen, men berättade tidigare i veckan för TT om sitt nummer:

Här säger Gunilla Persson vad hon tycker om Carina Berg i Melodifestivalen 2024

Gunilla Persson omgiven av sina fyra cowboydansare.

— Vi har ett nummer som är väldigt bra. Det är fyra stycken dansare, manliga dansare. Väldigt "high class", jag vill representera det som jag står för, förklarade hon.

Gunilla Perssons svar på Maria Montazamis ord inför Mello 2024

Det var en ovan situation att beträda Melodifestivalscenen för Gunilla Persson som inför repetitionerna avslöjade att hon knappt övat att sjunga med mikrofon tidigare och aldrig använt så kallade "in ear"-hörlurar som professionella artister använder för att få medhörning på scenen.

Här är Gunilla Persson som ung – känner du igen henne?

Gunilla Persson må inte vara känd som artist, men har uppträtt offentligt tidigare. 2015 rappade hon tillsammans med Dogge Doggelito i det kortlivade TV3-programmet "Gunilla tycker till" och i början av 1980-talet turnerade realityprofilen med musikgruppen Happy Ladies i Japan i sex månader.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!