George Michael när han uppträdde på Globen i Stockholm 2007. Arkivbild.
George Michael när han uppträdde på Globen i Stockholm 2007. Arkivbild. - Foto: Mats Andersson/TT

George Michael hedras med mynt

Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.


På myntet, designat av konstnären Sandra Deiana, är George Michael avbildad iförd sina karakteristiska solglasögon och är enligt myntverket en hyllning till hitsingeln "Faith" från 1987.

Minnesmyntet har godkänts av George Michaels dödsbo och kan köpas från myntverket från och med måndagen.

Den brittiske sångaren George Michael var en av 80- och 90-talens största popstjärnor. Han blev först känd tillsammans med Andrew Ridgeley i Wham på 1980-talet. Gruppens hit "Last christmas" är en av världens mest populära julpopsånger. Andra hits är exempelvis "Wake me up before you go-go" och "Careless whisper".

George Michael var efter Wham soloartist i nästan 30 år, men hade långt mellan skivsläppen i eget namn. De sista 20 åren i hans liv kom rubrikerna att handla mer om sjukdomar och hans klammeri med rättvisan. Han talade öppet om sitt drogmissbruk och greps flera gånger av polisen.

Han avled på juldagen 2016, 53 år gammal.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...

Vill ta Norrbotten "ut i världen"

igår 14:46
Artister med rötterna i Norrbotten, Sápmi och de nationella minoriteterna ska lyftas i Norrbottensmusikens nya permanenta verksamhet Norrbotten World. Det beskrivs som ett "verktyg för att ta Norrbotten ut i världen och dessutom välkomna världen till Norrbotten".

Tv-toppen: Flest ville se Anjas seger

igår 14:36
Finalen i SVT:s "Mästarnas mästare" sågs av flest tittare förra veckan. 1,4 miljoner ville se Anja Pärson ta hem hela kalaset. Tvåa på listan är TV4:s Masked singer".