VLT drar in tjänsten som kulturredaktör

VLT är den senaste i raden av svenska tidningar som drar in tjänsten som kulturredaktör, skriver Journalisten. Fram tills nu har tidningen haft en separat kulturredaktör och en nöjesredaktör – nu slås de två tjänsterna ihop till en.


Chefredaktören Daniel Nordström beklagar beslutet som han motiverar med tidningens ekonomi:

— Det är smärtsamt, ska jag ärligt säga. Jag tycker att kulturen är en del av en tidnings själ – så lite är det att karva i den själen, säger han till Journalisten.

Kulturchefen blir dock kvar på tidningen, men med nya arbetsuppgifter. Också på Kristianstadsbladet sköter nöjesredaktören numera kulturbevakningen. När den tidigare kulturredaktören gick i pension valde tidningen att inte tillsätta tjänsten igen.

Tidigare har även Hälsingetidningar, Corren och Dala-Demokraten dragit in kulturredaktörstjänsterna.

"Anledningen är att det nya mediestödet missgynnar tidningar av DD:s karaktär. Det sker en ekonomisk nedtrappning och kriterierna är annorlunda vilket sägs göra det omöjligt för tidningen att behålla bland annat tjänsten som kulturredaktör" skrev Ulf Lundén, Dala-Demokratens siste kulturredaktör nyligen i Expressen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

2 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.