Keith Richards hyllar sin avlidna artistkollega Lou Reed. Arkivbild.
Keith Richards hyllar sin avlidna artistkollega Lou Reed. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".


Låten, som släpps på lördag, finns på albumet "The Power of the heart: A tribute to Lou Reed" där även artister som Rosanne Cash, Lucinda Williams, Joan Jett and the Blackhearts och Rufus Wainwright medverkar, skriver Music News.

"Lou stack ut. Han var äkta vara och han var viktig för amerikansk musik – och för all musik! Jag saknar honom och hans hund", säger Keith Richards i ett uttalande i samband med låtsläppet.

Lou Reed dog 2013, 71 år gammal.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.