Blackberry Smoke
Brit Turner från Blackberry Smoke har dött efter att ha varit sjuk i cancer en tid. - Foto: Rick Diamond/Getty Images for the Delta Country Jam/AFP/TT Bild

Trummisen från kända rockbandet död – turnerade in i det sista

Trummisen Brit Turner från Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke har somnat in. Han blev bara 57 år gammal. Nu berättar hans bandkollegor om sorgen efter Brit.


57-årige Brit Turner, trummis och medgrundare till Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke från Georgia, USA, har avlidit, skriver bland andra Variety.

Brit Turner drabbades av glioblastom

Turner diagnostiserades med en form av cancer och genomgick 2022 en operation för att avlägsna en tumör i hjärnan. Han fortsatte dock att turnera med bandet ända till i december 2023.

Hans bandkamrater bekräftade hans bortgång i ett uttalande på sociala medier på måndagen.

"Det är med djup sorg vi meddelar alla att vår bror Brit Turner har gått vidare från detta liv, skriver bandet på Instagram.

Brit Turner grundade Blackberry Smoke tillsammans med sin bror Richard Turner som blev bandets basist.

Blackberry Smoke har spelat i Sverige flera gånger, senast i Stockholm i mars 2023, och ska spela på Annexet i Stockholm den 22 september.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.