Ultravox
Ultravox 1984. - Foto: Stella Pictures.

Ultravox basist död

Chris Cross, känd som basist i bandet Ultravox, har nu somnat in.


Chris Cross från Ultravox död

Dödsfallet offentliggjordes i måndags, den 1 april, av bandets sångare Midge Ure – men Cross gick bort redan den 25 mars.

Ultravox 1984. Bildkälla: Stella Pictures.

"Du var klistret som höll samman bandet. Du var logiken i galenskapen och galenskapen i våra liv. Det var fantastiskt att känna dig och växa med dig. Du är älskad och saknad gamle vän", skriver Ure på sin Facebooksida.

Chris Cross hette egentligen Christopher Allen och var med om att starta glamrockbandet Tiger Lily 1973. De fem medlemmarna, Cross, John Foxx, Stevie Shears, Warren Cann och Billy Currie bildade senare Ultravox. Några år senare slutade Foxx och ersattes av Midge Ure.

Cross var bland annat med och skrev superhitten "Vienna" som släpptes 1981.

Keyboardisten Billy Currie är chockad över den tidigare bandkollegans död.

"Hej hörrni. Jag är så ledsen över att höra om Chris. Väldigt chockad. Vi hade fantastiska tider ihop. Skrattade mest", skrev han, uppger Daily Mail.

Chris Cross blev 71 år gammal. 


TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Jon Bon Jovi kan ha gett sin sista konsert

Jon Bon Jovi kanske aldrig kan framträda live igen. I en intervju med The Sunday Times säger rocklegendaren att om han inte kan vara "fantastisk" under scenframträdandet så är tiden med konserter och turnéer över.

Följarnas ilska efter Kenzas bild med hunden Mani: "Elakt"

Kenza Zouiten Subosic la ut en bild på sig själv med hunden Mani. Kenzas älskade chihuahua fyller 17 i år och har på ålderns höst blivit både blind och döv. Det som en del följare kommenterade har fått Camilla Gervide som driver Bloggbevakning att se rött.

Lennon och McCartneys söner har en låt ihop

1 timme sedan
Lennon och McCartney är här med ny musik. Fast denna gång handlar det inte om John och Paul, utan om sönerna Sean och James.

Ger ut "sista boken" om mordet på Olof Palme

1 timme sedan
Mängder av böcker har skrivits om mordet på Olof Palme. Men nu kommer "den sista".