Helena af Sandeberg spelar en av huvudrollerna i 'Konstellationer' på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arkivbild.
Helena af Sandeberg spelar en av huvudrollerna i 'Konstellationer' på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg /TT

af Sandeberg i "sliding doors"-drama i höst

Ett sliding doors-drama, en dansversion av "Fröken Julie" och en pjäs om medberoende av Anna Vnuk, Stina Wirsén och Ada Berger. Hösten på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm bjuder på nyskriven dramatik och bearbetade klassiker.


Fakta: Fler premiärer

"Closer" av Patrick Marber, i regi av Sunil Munshi. 6/9

"A" av Nora Khalil i regi av Olof Hanson. 7/9

"En god en ond en kul" av Lisen Rosell, Per Öhagen, Yankho Kamwendo, Nils Närman Svensson, i regi av Lisen Rosell. 13/9

"Mamele" av Marianne Goldman, i regi av Julia Marko-Nord. 19/9

"Kontraktet" av Isabel Cruz Liljegren, i regi av Lola Zackow. 5/10

"Härlig är jorden" efter Ludvig Holberg, i bearbetning och regi av Viktor Tjerneld. 11/10

"Läs detta brev och darra!" av Ninna Tersman, i regi av Yngve Dahlberg. 7/11

I "Konstellationer" av Nick Payne spelar Helena af Sandeberg och Björn Bengtsson ett par vars liv präglas av omtag och vägval. Linus Fellbom regisserar sliding doors-dramat som har premiär den 1 december.

Medberoende är temat för trion Ada Berger, Stina Wirsén och Anna Vnuk vars "Jag offrar mig" får urpremiär den 1 november. På scen står fem medverkande, däribland Vnuk själv.

Strindbergs "Fröken Julie" får en uppdatering av koreografen Fredrik Benke Rydman. "Jean & Julie" får urpremiär den 4 oktober med dansarna Daniel Koivunen och Ellen Lindblad i huvudrollerna.

Först ut under höstsäsongen är "En tysk mans historia" av Sebastian Haffner, i regi av Ole Anders Tandberg. Gerhard Hoberstorfer spelar den enda rollen i pjäsen som skildrar utvecklingen i Tyskland från 1914 till 1938.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!