Andrev Walden. Arkivbild.
Andrev Walden. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

De kan utses till årets bok

Andrev Walden, med "Jävla karlar", är en av tolv svenska och utländska författare som har chansen att vinna litteraturpriset Årets bok 2023.


Övriga nominerade är "Vinterharen" av Paula Lichtarowicz, "Hemkomsten" av Kate Morton , "Käraste Lena" av Ninni Schulman , "Tranorna flyger söderut" av Lisa Ridzén, "Din tid kommer" av Carl-Johan Vallgren, "Rent hus" av Alia Trabucco Zerán, "Kvinna saknad" av Mary Kubica, "Änkan" av Helene Flood, "Sista kapitlet" av Kim Andrea Brofeldt, "Barnvakten" av Joyce Carol Oates och "Vi är inte här för att ha roligt" av Nina Lykke.

Priset delas ut av Bonniers Bokklubbar och läsarna röstar fram vinnaren. För att kunna nomineras ska boken bland annat "vara en stor läsupplevelse och innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö". Utöver det ska den även ha en hög språklig kvalitet och tilltala en bred läsekrets.

Röstningsperioden pågår fram till och med den 1 september och vinnaren tillkännages på Bokmässan i Göteborg den 27 september. .

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!